Bed and Breakfast MaisonNel
National Parc les Ecrins

 

Deutsch.........English.........Francais

Activiteiten

Natuurlijk kunt u heerlijk luieren in en om het huis, aan de picknicktafel, in de luie stoel of in de hangmat.

We raden u echter aan om óók de omgeving te verkennen. De mogelijkheden zijn legio:

Wandelen

Vanuit huis zijn er diverse ‘rondjes’ mogelijk, variërend van een ½ uur tot een 10 uur durende tocht naar 2.400 meter. 
In de omgeving zijn de mogelijkheden eindeloos; van een ½ uur tot meerdaagse (hutten- of kampeer-)tochten. Wij kennen vrijwel alle wandelpaden in de gehele vallei de Champsaur en de Valgaudemar en geven u graag advies. Uw wandelwensen en –mogelijkheden zijn daarbij uiteraard leidend. Kaarten zijn aanwezig en kunt u meenemen tijdens uw wandeling.

 

Ook in de winter is dit een fantastisch wandelgebied, met of zonder de zogenaamde ‘raquettes’.

Fietsen

Eerlijk is eerlijk,  om hier te kunnen fietsen moet uw fietsconditie goed zijn. Maar dan krijgt u ook wel waar voor uw geld: fantastische tochtjes en tochten, met - voor de echte fanaten - op fietsafstand een aantal bekende cols uit de Tour de France als de Col du Noyer, Col de Manse, Col de Moissiere, Orcieres Merlette en Col Bayard.

VVT

In de vallei liggen heel veel kilometers bewegwijzerde, prachtige VTT-routes. In Saint Bonnet zijn fietsen te huur.

Electrische fietsen

In het dorp zijn ook elektrische fietsen te huur;  een iets minder inspannende manier om de omgeving te verkennen.

Skiën

Er bevinden zich maar liefst 6 stations in de vallei; van heel klein (Laye, Chaillol, Saint Lèger en Mélèzes, Serre-Eyraud), tot middelgroot (Ancelle), tot groot (Orcières Merlette). Ideaal voor zowel beginners als gevorderden.

 

Langlaufen

Diverse mogelijkheden in de vallei, in totaal maar liefst 130 km aan loipes. 

Klimmen

Diverse mogelijkheden in de vallei en in de iets wijdere omtrek liggen ook fantastische klimgebieden: Céüse, Devoluy, Valgaudemar. Van sportklimmen tot behaakte en onbehaakte multiptiches. Onze dochter is een kenner en kan u heel precies informeren.

Zwemmen

Op nog geen 5 kilometer (leuke wandeling!) van onze B&B ligt het heerlijke Plan d’eau du Champsaur, een recreatiemeer waar het heldere water van de Drac doorstroomt. Met grote ligweides, speelgelegenheden, een gezellig terras, waterfietsen, waterglijbaan, en mogelijkheid tot kayak-les. 

Voor de mensen die prijs stellen op minder vertier: wandel gewoon iets verder door en geniet van heerlijke, rustige plekken tussen de bomen.

Minder goed weer of zelfs uitgesproken koud? Saint Bonnet en Champsaur heeft een prachtig nieuw overdekt zwembad.

Golf

Op 5 km afstand ligt Golf terrein Bayard, een 18 holes golfbaan. Met ongekend mooie uitzichten!

https://nl.leadingcourses.com/europa+frankrijk+provence-alpes-c%C3%B4te-d-azur/golf-club-de-gap-bayard/review.html 

 

Dorpen en de stad

Behalve Saint Bonnet en Champsaur, zijn ook Ancelle en Pont de Fossé gezellige dorpjes met winkels en horeca. Daarnaast heeft ieder dorp, hoe klein ook, zijn wekelijkse markt. Ook de bekende 'Vide grenier' (rommelmarkt) vindt in de zomermaanden vaak plaats. Orcieres Merlette is een echt skioord, met alle vertier dat daarbij hoort. Prapic is een idylisch ‘eind-van-de-wereld-dorp’ waar de bergmarmotten bijna uit je hand eten. Gap, de hoofdstad van het departement, heeft een gezellig oud centrum met volop winkels en een aantal pleinen met veel terrassen. Domaine de Charance, met prachtig uitzicht op de stad, is ook de moeite van een bezoek waard.

Nog veel meer mogelijkheden

Paardrijden, canyoningen,  parapenten, raften, bowlen, boomklimpark, etc.

Zin om lekker te toeren? Dit deel van Frankrijk kent talloze mooie en bijzondere bestemmingen: Notre Dame de la Salette, Notre Dame de Laus, Lac de Serre Poncon, Embrun, rondje Devoluy via de Col du Noyer, Fort de Mont-Dauphin,  etc.